A

Okulistični pregledi

V sklopu Očesne optike Vogrič imamo tudi verificirano okulistično ambulanto, kjer nas dvakrat tedensko (vsako drugo sredo popoldne in vsak petek ali soboto dopoldne) obiskuje zdravnik specialist okulist.

Okulistični pregled

Poleg pregledov za predpis očal in kontaktnih leč opravlja tudi preglede očesnega ozadja, očesnega pritiska, OCT slikanje (optična koherentna tomografija), katarakte, preglede za pridobitev vozniškega izpita ter manjše operacijske posege. Vrhunsko storitev vam omogoča najsodobneje opremljena očesna ambulanta v regiji.

Splošni okulistični pregled je namenjen vsem z očesnimi težavami. Mnoga očesna obolenja v zgodnjih fazah potekajo prikrito. Pacienti z obolenji glavkom, degeneracija rumene pege ali odstop mrežnice, na pregled pogosto pridejo šele v fazi izrazitega poslabšanja vida, ko so v očesu že nastale nepopravljive okvare. Da bi bilo takšnih primerov čim manj, redne kontrolne preglede pri okulistu priporočamo vsem z novonastalimi očesnimi težavami kot tudi tistim, ki že imajo ugotovljeno kakšno očesno obolenje ali se zdravijo zaradi bolezni, ki lahko negativno vplivajo na oči (sladkorna bolezen, povišan krvni tlak). Za uspešno zdravljenje je ključnega pomena zgodnje odkrivanje.