OČALA IZDELAMO PO NAJNOVEJŠI METODI DNEYE!

Smo prva optika na Primorskem, ki vam očala izdela po najnovejši metodi DNEye! Optika velja za eno od obrti, ki se je hitri tempo življenja in z njim povezane bliskovite tehnološke spremembe niso kaj dosti dotaknile – do pred kratkim.

Za največji preboj na področju optike in oftalmologije je zaslužen Allvar Gullstrand, ki je leta 1911 razvil in utemeljil model človeškega očesa, za katerega je prejel tudi edino Nobelovo nagrado, podeljeno na tem področju.

V svoji teoriji se je dotaknil različnih parametrov, ki še danes veljajo za standarde pri različnih izračunih: izmeril je dolžino očesa, gostoto in debelino roženice, ukrivljenost očesne leče ter viskoznost vitreusa (gela, ki daje očesu obliko).

Na podlagi izmerjenih parametrov je določil standardno dioptrijo 0 ter glede na njo definiral kratkovidnost in daljnovidnost. Kratkovidni ljudje imajo težave pri vidu na daljavo, njihova dioptrija pa je običajno zapisana s predznakom - (na primer -3,00), dočim daljnovidni ljudje ne morejo izostriti vida na bližino, njihova dioptrija pa je običajno zapisana s predznakom + (na primer +3,00).

Kljub različnim parametrom, pa so bila stekla za očala vedno izdelana po istem kopitu, ne glede na obliko ali dolžino očesa. Kako je torej možno, da bi vsi ljudje enako dobro videli na očala? Odgovor je: nemogoče.

Z letošnjim letom so se korenite spremembe zgodile tudi na tem področju - prihaja nova doba očal, mi pa veljamo za eno prvih optik v Sloveniji, ki vam jo omogoča.

Nemški razvojni center v podjetju Rodenstock, ki velja za pionirja na področju izdelave kvalitetnih in naprednih stekel, je razvil formulo, s pomočjo katere izdelamo stekla, ki so popolnoma prilagojena posamezniku in parametrom njegovih oči. Metoda po imenu DNEye (očesni DNA) meri:

  • Zakrivljenost roženice
  • Lom svetlobe na poti do mrežnice
  • Velikost zenice podnevi in ponoči
  • Globino in obliko očesa

Na podlagi natančnih meritev izdelamo 100% prilagojeno steklo posebej za vas in se s tem kar najbolj približamo vašemu naravnemu vidu.

Bi tudi vi radi nosili očala z najnovejšo tehnologijo za optimalen vid? Oglasite se v Optiki Vogrič, prvi optiki na Primorskem, ki nudi DNEye:

  • Za vas opravimo očesni pregled pri očesnem specialistu
  • Sledi natančna meritev z napravo DNEye scanner
  • In digitalna meritev parametrov z računalniško tehniko Impressionist
  • Za vas naročimo optimizirana stekla po metodi DNEye
  • Ter očala izdelamo z našo 3D CNC brusilno napravo

Rezultat? Popolnoma personalizirana in vašim potrebam prilagojena očala, ki vam nudijo najbolj naraven vid. Ne odlašajte in se še danes naročite na podroben očesni pregled.